Friday, 17 October 2014

Ostematrix Sahabat Baik Tulang

Ostematrix Untuk Tulang Yang Sihat

Kalsium yang terbaik adalah kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%.. Inilah keistimewaan OsteMatrix Shaklee, formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi & garam mineral dari Laut Mati yang mengandungi kalsium, magnesium, fosforus, vitamin D, zink, kuprum, mangan dan boron..Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.



Jom kita tengok dengan lebih jelas ape manfaat yang boleh didapati dalam OsteMatrix Shaklee ni:


  • Menguatkan Tulang 
Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, gigi dan sistem saraf. Kalsium juga merawat tulang retak/reput, merawat gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

  • Memperbaiki Kekejangan dan Kebas-kebas 
Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan mengurangkan kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthrit.

  • Meringankan Stress 
OsteMatrix mengimbang tekanan darah, memeliharan denyutan jantung, membantu tidur dengan lebih selesa, dan juga membantu memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

  • Memperbaiki Masalah Haid 
Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak dapat meringankan sakit semasa haid dan membantu membuang air kecil.

  • Pengalkalian Tubuh 
Kalsium adalah mineral alkalin dan berkesan memastikan imbangan PH tubuh. Ianya juga menghalang obesitI di waktu umur tua.

  • Vitamin D 
Vitamin D mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil vitamin D.

  • Magnesium 
Magnesium ialah ion positif no 2 yang penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang & rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut & usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos (gula meningkat dalam darah).

  • Zinc, Boron, Mangan dan Kuprum 
Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang rawan dan menghalang arthritis.


Bagaimana Memilih Kalsium Yang Terbaik?

  • Pilih pil kalsium yang mengandungi Vitamin D dan Magnesium 

  • Elakkan pil kalsium yang diperbuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum 

  • Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.

                               

     



    Dapatkan sebotol OsteMatrix Shaklee yang mengandungi 120 caplets dengan harga RM 61 sahaja.


    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian dengan saya :- 
    1) Jadual pengambilan vitamin 
    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli

    Ingin mendapatkannya dengan harga ahli? Semestinya bole..;) Pelarasan harga dari Shaklee telah menetapkan harga ahli hanya untuk ahli berdaftar sahaja..;) Banyak sangat benefit bila jadi ahli shaklee 

    Jangan tunggu lama2 sangat, jom daftar segera kerana yuran seumur hidup hanyalah RM 65 + RM 10 (kos penghantaran starter kit ke Semenanjung Malaysia & / + RM 20 (kos penghantaran starter kit ke Sabah, Sarawak & WP Labuan) 

     ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    Nasi Daging Simple


    **picture dr google, lupe nak snap gambar..hihi

    RESEPI NASI DAGING SIMPLE

    Kali pertama cuba buat nasi daging memandangkan daging korban haritu ada lagi.. Percubaan yang tidak mengecewakan walaupun rasa lain sikit..hihi

    Bahan-Bahan Utama :-
    ~ 5 pot beras basmathi atau beras biasa (kalau guna beras basmathi, kena rendam selama 1/2 jam pastu baru toskan air dan biarkan dalam rice cooker.
    ~ 300 gram daging (potong kiub)

    Bahan-Bahan Untuk Menumis :-
    ~ 3 biji bawang merah (hiris nipis)
    ~ 2 ulas bawang putih (hiris nipis)
    ~ 2 inci halia

    Bahan-Bahan Lain :-
    ~ 1 sudu besar minyak sapi
    ~ 1 sudu besar marjerin
    ~ 150 ml susu cair
    ~ 2 sudu besar sos tomato / tomato puri
    ~ sup bunjut adabi
    ~ 3 serangkai
    ~ 1 sudu besar serbuk kurma
    ~ garam secukup rasa
    ~ 2 kiub pati ayam knorr
    ~ air secukupnya

    Langkah Pertama :-

    1. Rebus daging bersama 7 cawan air, sup bunjut dan rempah kurma. Rebus sampai empuk. Air rebusan akan digunakan untuk memasak nasi.

    Langkah Seterusnya :-

    1. Dalam periuk lain, masukkan marjerin dan minyak sapi.
    2. Tumis bahan hirisan, 3 serangkai, tumis sampai layu.
    3. Kemudian masukkan sos tomato / tomato puri.. kacau rata
    4. Masukkan susu cair..
    5. Akhir sekali, masukkan air rebusan daging tadi bersama-sama dagingnya sekali. Sukat air rebusan tu, jangan main tuang jer. Masukkan jugak kiub pati ayam knorr.
    6. Tuang ke dalam periuk nasi yang berisi beras yang ditoskan tadi. Masak nasi macam biasa..

    Siappppp..jangan lupa gembur-gemburkan nasi dengan garfu...



    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima:
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334
    Shaklee Independent Distributor : 964487
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    Thursday, 16 October 2014

    Generate Income Dengan Shaklee

    Generate Income Dengan Shaklee


    Untuk menjadi distributer shaklee, kena daftar jadi ahli dulu, Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) Postage starter kit.

    Tidak perlu sebarang modal sebab bila customer order barang dan bayar, baru lah kita order online dengan shaklee dan shaklee akan pos direct ke customer kita, senang kan?? Kalau nak beli stok sendiri pun boleh, tak der masalah pun.. 

    Tidak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak dapatkan cash bonus. Nak beli untuk diri sendiri & keluarga sahaja pun bole. Tak rugi pun jadi ahli..

    Minimum 150 uv utk layak dpt cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dr 5% sehingga 21%, depends berapa points yang kita dapat dalam sebulan.

    Macam mana nak mula berbisness?? InsyaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda sudah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya.  Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri sendri. InsyaAllah 

    If anda register jadi ahli, tapi tak nak jual, bole aje, Bole beli untuk kegunaan sendiri. Lagi untung sebab dapat beli dengan harga ahli  Saya tak paksa anda jual. Semua yang nk berbusiness adalah atas inisiatif sendiri. If you need guidance, saya akan tolong ..

    Bagaimana nk register? Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yg diperlukan + yuran keahlian, after tu tunggu starter kit sampai kat rumah ye..

    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian dengan saya :- 
    1) Jadual pengambilan vitamin 
    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya, pengedar sah shaklee, Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    Vitalea - Vitamin all in one

    MULTIVITAMIN TERBAIK UNTUK IBU HAMIL DAN SEMUA ORANG

    Vitalea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.

    Jika anda perlukan semua vitamin dan mineral dalam satu tablet, Vita-Lea Shaklee adalah jawapannya. Lengkap dengan 28 vitamin dan mineral yang diekstrak semulajadi bukannya sintetik.

    Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi spirulina. Ia merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.


    Kebaikan Utama Vita-Lea Shaklee

    • Penambahan Tenaga Segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, membantu sistem memori dan lebih fokus.
    • Pelengkap Nutrisi bagi mereka yang kekurangan pelbagai vitamin dan mineral. 
    • Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
    • Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
    • Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
    • Melindungi Organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian dengan saya :- 
    1) Jadual pengambilan vitamin 
    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli

    Ingin mendapatkannya dengan harga ahli? Semestinya bole..;) Pelarasan harga dari Shaklee telah menetapkan harga ahli hanya untuk ahli berdaftar sahaja..;) Banyak sangat benefit bila jadi ahli shaklee 

    Jangan tunggu lama2 sangat, jom daftar segera kerana yuran seumur hidup hanyalah RM 65 + RM 10 (kos penghantaran starter kit ke Semenanjung Malaysia & / + RM 20 (kos penghantaran starter kit ke Sabah, Sarawak & WP Labuan) 

     ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    Wednesday, 15 October 2014

    Tips minum air masak 3 liter sehari


    Susah sangat ke nak minum air masak sekurang-kurang 3 liter sehari? Walaupun kita tahu apa akan jadi jika badan kita kekurangan air. Atau alasan tak nak minum air masak sebab malas nak berulang-alik ke tandas. Padahal bagus la kita kerap kencing, boleh nyahkan toksin dalam badan kita, takkan nak simpan toksin dalam badan kot, saya tak nakkkk.. 

    Ini adalah tips bagaimana saya menghabiskan air sekurang-kurang 3 liter bersamaan 10 gelas atau 2 botol mineral yang besar sehari. Saya akan minum segelas air selepas bangun dari tidur. Sebelum keluar rumah nak pergi kerja minum segelas air lagi. Sampai ofis minum segelas air plak (penat naik tangga). Buat kerja dalam 2 jam, pasti dahaga kan, minum segelas air lagi. Kat ofis saya minum dalam 5 -6 gelas sehari. Haa, setakat pukul 6 dah 7 gelas minum air. Baki lagi 3 gelas, waktu malam kat rumah. Tu pun saya rasa tak cukup 3 gelas malam2.. Kan senang jer nk habiskan air 3 liter sehari. Janji perlu konsisten. Jadikan ia rutin harian. Selamat mencuba!! 

    Saya kongsikan kepada anda semua tentang kebaikan minum air putih. 

    1. Menguruskan badan 
    Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak pasti mengurangkan berat badan kita. 

    2. Meningkatkan kesuburan 
    Air putih menghasilkan hormon testosterone dan hormon estrogen untuk meningkatkan kesuburan. 

    3. Melancarkan sistem pencernaan 
    Menghindarkan dari mendapat sembelit. 

    4. Kecantikan 
    Kekurangan pengambilan air putih boleh mengakibatkan kulit kering dan berkerut. 

    5. Tubuh lebih segar dan sihat 
    Kita mungkin dapat bertahan apabila tidak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.

    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian Shaklee dengan saya :- 
    1) Jadual pengambilan vitamin 
    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli

    Banyak sangat benefit bila jadi ahli shaklee Jangan tunggu lama2 sangat, jom daftar segera kerana yuran seumur hidup hanyalah RM 65 + RM 10 (kos penghantaran starter kit ke Semenanjung Malaysia & / + RM 20 (kos penghantaran starter kit ke Sabah, Sarawak & WP Labuan) 

     ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    Set Diet Shaklee


    Set diet Shaklee ini bebas dari bahan kimia. Semua produk Shaklee adalah dari bahan semulajadi.

    Produk kurus yang memberi kesan yang cepat semestinya bercampur dengan bahan kimia. Memang lah memberi kesan yang cepat, tetapi hasilnya hanya lah sementara sahaja. 

    Dalam set diet Shaklee ini, lelemak di bakar secara perlahan-lahan dan semulajadi. Hasilnya tidak mendadak sangat iaitu berat badan turun tidak lambat sangat dan berat naik pun tidak cepat sangat.

    Apa-apa pun bersenam jangan dilupakan serta pemakanan yang seimbang untuk hasil yang lebih cepat. Kalau pemakanan tak jaga, makan apa-apa produk kurus pun tak menjadi jugak kan. Air putih pun kena amalkan sekurang-kurang 3 liter (2 botol besar air mineral) sehari supaya proses detoks berjalan lancar.

    Jom kita tengok harga-harga, tak mahal mana pun, tahan 2 -3 bulan..

    Set A
    Lecithin RM 52.50 (180 biji)

    Set B
    Lecithin RM 52.50 (180 biji)
    Alfalfa Small RM 53.75 (330 biji)
    Alfalfa Large RM 97.50 (700 biji)

    Set C
    Lecithin RM 52.50 (180 biji)
    Alfalfa Small RM 53.75 (330 biji)
    Alfalfa Large RM 97.50 (700 biji)
    ESP RM 150 (850 gram)
    Cinch Shake Mix (Cafe Latte / Chocolate / Vanilla) RM 173

    Set D
    Omega Guard RM 136 (90 biji)
    Alfalfa Small RM 53.75 (330 biji)
    Alfalfa Large RM 97.50 (700 biji)
    ESP RM 150 (850 gram)
    Cinch Shake Mix (Cafe Latte / Chocolate / Vanilla) RM 173

    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian dengan saya :- 
    1) Jadual pengambilan vitamin 
    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli

    Ingin mendapatkannya dengan harga ahli? Semestinya bole..;) Pelarasan harga dari Shaklee telah menetapkan harga ahli hanya untuk ahli berdaftar sahaja..;) Banyak sangat benefit bila jadi ahli shaklee.. 

    Jangan tunggu lama2 sangat, jom daftar segera kerana yuran seumur hidup hanyalah RM 65 + RM 10 (kos penghantaran starter kit ke Semenanjung Malaysia & / + RM 20 (kos penghantaran starter kit ke Sabah, Sarawak & WP Labuan) 

     ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    Tuesday, 14 October 2014

    Posisi Penyusuan


    Dalam membuat persediaan untuk menyusukan bayi ketika anda masih hamil lagi, jangan lupa untuk mempelajari posisi yang betul ketika menyusukan bayi anda. Jika tersilap posisi dibimbangi usaha anda untuk menyusukan bayi akan menemui kesukaran atau kegagalan.

    Pelajari langkah demi langkah persiapan menyusukan si comel anda:

    Kedudukan selesa

    Pastikan kedudukan ibu selesa di mana bayi diampu dengan baik. Anda boleh duduk bersandar pada katil, sofa ataupun kerusi dengan kepala bayi di atas lengan anda. Sebaik-baiknya jangan bersandar terlalu jauh daripada bayi sehingga menyukarkan dia mencapai puting untuk menyusu.

    Elakkan daripada terlalu membongkok hingga membuatkan anda begitu rapat dengan bayi. Ibu digalakkan menggunakan bantal atau kusyen untuk bersandar bagi menyokong diri sendiri dan bayi semasa proses penyusuan. Sebaiknya gunakan bantal menyusu.

    Sokong bayi

    Kepala, tengkuk dan tubuh bayi haruslah berada dalam keadaan selari. Manakala mukanya pula menghadap payu dara. Hidung bayi perlu bertentangan dengan puting payu dara. Dalam pada itu, bayi perlu rapat dengan anda di mana punggung, kepala dan bahu bayi diampu dengan sebaik-baiknya.

    Ampu payu dara

    Biasanya ramai ibu menyusu melakukan pegangan gunting iaitu ibu jari dan jari telunjuk berada di atas puting manakala jari-jari yang lain di bawah puting ketika menyusu. Sebenarnya, cara yang betul memegang payu dara ialah dengan melakukan pegangan C di mana ibu jari berada di atas puting dan jari-jari lain di bawah puting.

    Lekapkan bayi

    Sebelum mula menyusukan bayi, sentuh bibirnya. Biarkan mulut bayi terbuka luas. Kemudian, halakan tubuh bayi ke arah payu dara. Dalam pada itu, pastikan dia melekap pada aerola dengan betul. Gerakan rahang dan bunyi tegukan yang kedengaran adalah petanda bayi menyusu dalam posisi yang betul.

    Jenis-jenis posisi penyusuan:

    *Cradle hold – Posisi dakapan yang paling biasa diamalkan oleh ibu. Ia sangat selesa kepada ibu dan bayi yang disusukan.

    *Cross cradle hold – Posisi hampir sama seperti cradle hold tetapi posisi ini bayi diampu oleh sebelah lagi tangan dan sebaliknya.

    *Football hold – Posisi ini memerlukan sokongan bantal menyusu bagi menyokong bayi agar selesa. Bantal diletak di bahagian tepi tubuh atau bawah lengan ibu bagi membolehkan bayi berada sama paras dengan payu dara. Posisi ini sesuai untuk ibu yang melahirkan bayi secara caesarean.

    *Lying down – Posisi menyusukan bayi secara berbaring boleh digunakan ketika ibu mahupun bayi keletihan. Malah jika melahirkan bayi secara pembedahan, posisi ini boleh dicuba pada hari-hari pertama selepas kelahiran.

    *Tandem - Posisi ini biasanya dipraktikkan oleh ibu yang mempunyai anak kembar agar dapat menyusukan kedua anak dalam satu masa.

    Info : Majalah Pa & Ma

    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian Shaklee dengan saya :- 
    1) Jadual pengambilan vitamin 
    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli

    ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    Apa Istimewanya Cinch Energy Tea Mix


    Cinch Energy Tea adalah salah satu minuman kegemaran keluarga saya.. Kami memang penggemar teh, memang wajib ada kat umah.. Klas gitu minum teh mahal..hihi Tapi tak pe mahal, asalkan berbaloi-baloi.. Sebab cinch tea ni selamat dan penggalak tenaga semulajadi. Pilihan alternatif terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk kecergasan tubuh.

    Saya memang perlukan tenaga yang luar biasa, maklum lah bila dah ada anak dua ni, macam-macam ragam dan kerenah nak kena layan. Sejak amalkan cinch energy tea ni, badan sentiasa bertenaga dan cergas, malah boleh slim gitu.. 2 in 1 lah.. saya suka.. saya suka. Ditambah dengan taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan

    Cinch tea juga boleh meningkatkan kadar metabolisma dalam badan kita. Metabolisma ini adalah jumlah kalori yang dibakar dalam badan kita. Semakin tinggi metabolisma, semakin banyak kalori yang dibakar, sebab tu lah badan boleh maintain..hehe

    Salah satu saya suka dengan cinch tea ni adalah sugar free. Sangat sesuai kepada golongan yang tidak suka manis-manis. Boleh juga dikenali sebagai teh kurus. Ha, ni lah baru sesuai, kandungan dalam cinch tea menepati kepada sesiapa yang ingin kurus. Tanpa gulaten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis

    Jom kita tengok kandungan Campuran Teh di dalam Cinch tea ni:-

    Matcha Green Tea Powder
    ** Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan.

    Red Tea Extract
    ** Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah yang dikenali sebagai polifenol iaitu pejuang kanser yang kuat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Ia merupakan antioksidan yang kuat dan dikaji sebagai pencegah kanser dan agen yang boleh menghalang dari merebak.

    White Tea Extract
    ** Teh hijau muda yang mempunyai kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

    Rooibos Red Tea Extract
    ** Tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan, kaya dengan sebatian polifenol-antioksidan.

    Sumber : Buku Paduan Nutrisi Shaklee

    1 kotak mengandungi 28 sticks, cukup 1 stick 1 hari, so bertahan 28 hari anda kekal cergas bertenaga..

    Harga hanyalah RM131, memang berbaloi-baloi.. Nak lagi berbaloi-baloi, beli dengan harga ahli, lagi murah, tapi kena join ahli la..hehe



    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian dengan saya :- 
    1) Jadual pengambilan vitamin 
    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli

    Jangan tunggu lama2 sangat, jom daftar segera kerana yuran seumur hidup hanyalah RM 65 + RM 10 (kos penghantaran starter kit ke Semenanjung Malaysia & / + RM 20 (kos penghantaran starter kit ke Sabah, Sarawak & WP Labuan) 

     ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    Monday, 13 October 2014

    Teknik Power Pumping

    POWER PUMPING
    TEKNIK TERBUKTI "POWER" UNTUK BANYAKKAN SUSU BADAN


    Apa itu teknik power pumping? Ia merupakan teknik mengepam yang dapat meningkatkan penghasilan susu ibu. Teknik Power Pumping ini menggunakan konsep demand & supply di mana breast akan dikosongkan dengan kerap supaya ianya diisi dengan lebih kerap.
    Macam mana nak buat teknik power pumping?

    Anda hanya perlu gunakan teknik ini apabila ingin boost kembali penghasilan susu badan yang merudum.

    Teknik ini memerlukan masa selama satu jam dan perlu dibuat selama 3-7 hari (bergantung kepada individu). Sebaik-baiknya teknik ini dilakukan pada waktu malam ke subuh kerana ketika ini hormon prolaktin adalah sangat tinggi.

    POWER PUMPING
    ...Untuk Ibu Menyusu...

    Pam 20 minit

    Rehat 10 minit

    Pam 10 minit

    Rehat 10 minit

    Pam 10 minit

    Selesai...;)

    Secara keseluruhanya, hanya mengepam selama 40 minit dalam masa satu jam.


    Hasilnya bergantung kepada individu. Ada yang dapat hasil sepantas 48 jam. Ada yang perlu tunggu 3-4 hari, dan ada juga yang perlu bersabar selama seminggu.

    Apa yang penting, anda jangan mudah putus asa dan perlu konsisten melakukan teknik ini hingga nampak hasilnya.

    5 Tips Untuk Menjayakan Teknik Power Pumping

    Di sini saya kongsikan beberapa tips untuk menjayakan power pumping ini:- 
    1. Jangan stress, jangan sedih dan jangan give up kalau masa mula-mula pam, hanya keluar angin, bukan susu. Anda perlu konsisten dan teruskan usaha. 
    2. Elakkan melihat jumlah susu yang terkumpul semasa anda pam. Ingat, tujuan teknik ini adalah untuk merangsang badan menghasilkan lebih banyak susu.
    3. Gunakan breastpump yang berkualiti.
    4. Pastikan anda ceria sewaktu melakukan Power Pumping supaya hormon prolaktin mudah terhasil. 
    5. Lakukan teknik Power Pumping di tempat yang selesa. Boleh sediakan bahan bacaan dan juga air untuk memastikan anda tidak kehausan.
    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian Shaklee dengan saya :- 
    1) Jadual pengambilan vitamin 
    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli

    Ingin mendapatkannya dengan harga ahli? Semestinya bole..;) 
    Pelarasan harga dari Shaklee telah menetapkan harga ahli hanya untuk ahli berdaftar sahaja..;) Banyak sangat benefit bila jadi ahli shaklee 

    Jangan tunggu lama2 sangat, jom daftar segera kerana yuran seumur hidup hanyalah RM 65 + RM 10 (kos penghantaran starter kit ke Semenanjung Malaysia & / + RM 20 (kos penghantaran starter kit ke Sabah, Sarawak & WP Labuan) 

     ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    Hilangkan strechmark dengan ESP dan Vitamin E

    Runsing strech mark belum hilang selepas bersalin?
    Saya nak share petua tradisional:
    • Sapu minyak zaitun di perut setiap malam sebelum tidur; atau
    • Perahkan air limau nipis dengan sedikit kapur sirih. Bancuh sehingga sebati lalu disapu ke perut. Kemudian balut dengan barut. Lakukan setiap kali selepas mandi; atau
    • Ramas sedikit asam jawa dengan kapur atau ragi. Campurkan sedikit air dan gaul sehingga sebati. Sapu pada perut ketika hendak tidur malam; atau
    • Rebus secupak asam gelugur bersama secupak garam sehingga hancur. Ambil asam gelugur hancur tadi, lulurkan di perut kemudian barut. Amalkan selama 44 hari.
    Tapi zaman sekarang ramai yang malas nak sapu2..hehe, betul tak? Saya cadangkan ambil supplemet ini. Memang terbaik lah..

    Cadangan Supplement Shaklee untuk Hilangkan Stretch Mark

    Kena amalkan Energizing Soy Protein (ESP) dan Vitamin E Shaklee secara konsisten. Jom kita tengok, apakah kebaikan dua supplement ini :- 

    ESP adalah sumber protein yang lengkap, mampu menghilangkan parut di kulit, membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.



    Menghilangkan kedut, parut dan kesan rekahan. Jadi kulit nampak lebih cantik, mulus dan berseri. 
    Bertindak sebagai agen anti-penuaan. Amalan Vitamin E dalam kehidupan seharian juga menjadikan anda kelihatan awet muda. 






    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian dengan saya :- 
    1) Jadual pengambilan vitamin 
    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli

    Ingin mendapatkannya dengan harga ahli? Semestinya bole..;) Pelarasan harga dari Shaklee telah menetapkan harga ahli hanya untuk ahli berdaftar sahaja..;) Banyak sangat benefit bila jadi ahli shaklee 
    Jangan tunggu lama2 sangat, jom daftar segera kerana yuran seumur hidup hanyalah RM 65 + RM 10 (kos penghantaran starter kit ke Semenanjung Malaysia & / + RM 20 (kos penghantaran starter kit ke Sabah, Sarawak & WP Labuan) 

    ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    Sunday, 12 October 2014

    Manfaat Limau Nipis




    Antara manfaat limau nipis ialah:

    MANFAAT LIMAU NIPIS UNTUK RAMBUT

    Mengatasi rambut gugur
    Untuk mengatasi masalah keguguran rambut, ambil sebiji limau nipis dan perah untuk mendapatkan airnya. Air tersebut kemudiannya disapu pada kulit kepala dan biarkan semalaman. Bagi hasil yang lebih cepat, lakukan setiap hari.

    Menghilangkan kelemumur
    Gunakan air limau nipis dan sapukan pada rambut dan kulit kepala. Biarkan ia sehingga 20 hingga 30 minit sebelum dibilas. Anda boleh lakukan lebih daripada sekali untuk hasil yang tidak mengecewakan.

    MANFAAT LIMAU NIPIS UNTUK WAJAH

    Menghilangkan jerawat
    Campurkan satu sudu besar air perahan limau nipis dengan satu sudu madu dan gaulkan sehingga rata. Kemudian, sapukan campuran yang telah digaulkan tadi pada wajah selama 30 minit atau biarkannya sehingga kering. Setelah kering, bersihkan wajah dengan air sejuk.

    Menghilangkan bintik hitam
    Potongkan limau nipis menjadi dua bahagian dan gosokkan pada wajah secara lembut dan perlahan-lahan. Biarkan ia kering terlebih dahaulu sebelum membasuh muka dengan air suam. Selepas itu, bilaskan pula wajah dengan air sejuk. Pastikan limau nipis tersebut tidak disapu pada bahagian kulit yang luka akibat jerawat kerana ia boleh menimbulkan rasa pedih.

    Mengecilkan pori-pori
    Potong limau secara nipis dan sapukan pada sekitar hidung dan pipi serta bahagian-bahagian yang berpori besar.

    Menghalus dan mencerahkan kulit
    Potong limau secara nipis dan sapukan pada bahagian kulit yang gelap dan kusam. Kulit anda pasti akan kelihatan lebih cerah dan halus jika diamalkan setiap hari.

    MANFAAT LIMAU NIPIS YANG LAIN

    Menghilangkan bau ketiak
    Campurkan air perahan limau nipis bersama sedikit kapur sirih dan gosokkan di celah ketiak. Kemudian, bilas dengan air bersih. Lakukan dua kali sehari dan anda pasti dapat rasakan perubahannya.

    Membersih dan mencantikkan kuku
    Gunakan air perahan limau nipis dan gosokkan pada kuku anda. 



    ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    Selamat Tinggal Kelemumur


    Saya sememangnya ada masalah rambut kelemumur sejak dari dulu-dulu lagi. Malah, masalah ini semakin merimaskan dan merisaukan selepas melahirkan anak kedua.


    Pelbagai rawatan telah saya cuba. Namun, tidak membuahkan hasil yang memuaskan. Fobia bila nak sikat rambut, pasti rambut luruh serta kelemumur bertaburan di atas bahu..huhu

    Dah macam-macam brand syampu saya gunakan.. Syampu mahal, syampu murah semua saya dah guna, tetapi masalahnya tetap sama..

    Kini, kelemumur saya sudah 90% hilang dan rambut saya juga kurang gugur..

    Apa yang saya amalkan?

    Saya cuma mengambil ESP, Zinc Complex dan Revitalizing Shampoo secara KONSISTEN di samping minum air putih secukupnya (sekurang-kurang 3 liter sehari).

    TAPI...

    Kalau TAK KONSISTEN, memang sampai bila-bila la kelemumur tu tidak akan hilang..

    ESP kaya dengan protein di mana protein sangat penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat. 

    Saya juga mengalami Healing Crisis, tapi saya tetap bersabar dan meneruskan pengambilan supplement seperti biasa. Alhamdulillah, setelah masuk minggu ke-2, kelemumur beransur-ansur hilang, rambut pun dah kurang sangat gugur. 

    Jom kita tengok salah satu testimoni pengguna 3 serangkai ini :-



    Anda kini boleh kembali tersenyum. Bukan sahaja untuk kesihatan rambut malah satu badan cantik. Semuanya hasil dari PROTEIN.

    Saya yakin set ini dapat membantu anda yang menghadapi masalah keguguran rambut. Saintis Shaklee telah buat kajian dan research yang mana tiada kesan sampingan jangka panjang atau jangka pendek.

    Kos untuk rawat kelemumur hanyalah:
    ESP - RM150
    Zinc Complex - RM 33.75
    Revitalizing Shampoo - RM 66.25
    Total = RM 250

    Tapi tahan berbulan2 tau, esp dlm 2 bulan, zinc 4 bulan dan shampoo 2-3 bulan.. memang berbaloi2..
    Sayangi lah rambut anda..

    Anda boleh membeli secara online dengan klik di bawah:-


    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian dengan saya :- 
    1) Jadual pengambilan vitamin 
    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli

    Ingin mendapatkannya dengan harga ahli? Semestinya bole..;) Banyak sangat benefit bila jadi ahli shaklee 

    Jangan tunggu lama2 sangat, jom daftar segera kerana yuran seumur hidup hanyalah RM 65 + RM 10 (kos penghantaran starter kit ke Semenanjung Malaysia & / + RM 20 (kos penghantaran starter kit ke Sabah, Sarawak & WP Labuan) 

     ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care


    Saturday, 11 October 2014

    Tips Atasi Bengkak Susu


    Saya pernah mengalami bengkak susu sampai demam-demam. Kemudian diselang-seli dengan sakit yang berdenyut-denyut, payudara jadi tegang dan keras. Nak sentuh, nak angkat tangan pun tak sanggup..huhu

    Bengkak susu terjadi apabila susu badan terhasil dengan banyaknya sehingga menghalang sistem limfa dan saluran darah. Bengkak susu ni sering terjadi pada ibu-ibu yang lepas bersalin (dalam pantang). Biasanya ibu yang mengalami bengkak susu akan segera mengepam payudara. Ini membuatkan saluran susu tersumbat hingga susu yang di pam tidak keluar. Tetapi ianya bukanlah jalan penyelesaian yang terbaik. Hanya hisapan secara langsung daripada bayi sahaja mampu menghilangkan masalah bengkak susu.

    Walaupun sakit tetapi jangan risau kerana ia adalah petunjuk positif iaitu ibu sedang menghasilkan susu untuk bayi.

    Ada beberapa tips yang boleh diamalkan jika mengalami bengkak susu :-
    1. Susukan bayi dengan kerap iaitu 2-3 jam sekali, walaupun terpaksa mengejutkan bayi daripada tidur. Pastikan bayi menyusu kedua belah payudara pada setiap penyusuan. Namun pastikan sebelah yang pertama telah dihisap sepenuhnya sebelum memberikan payudara sebelah lagi.
    2. Tuam payudara dengan tuala hangat atau mandi dengan air suam sebelum memerah untuk melembutkan aerola dan melancarkan pengeluaran susu. 
    3. Semasa bayi sedang menyusu, urut payudara yang dihisap perlahan-lahan. Ia membantu pengaliran susu dengan lebih lancar dan melegakan ketegangan pada payudara. 
    4. Jika payudara terlalu penuh dengan susu, gunakan pam sekali-sekala untuk mengeluarkan susu berlebihan. 
    5. Sikat payudara yang bengkak menggunakan sikat rambut halus (sikat menghala ke puting). Lakukan berulang kali dan pengaliran susu akan kembali lancar.
    6. Layurkan daun sireh atas api kecil dan tekap pada payudara.
    Kesimpulannya, keraplah susukan bayi untuk elakkan masalah bengkak susu. Kalau rasa sakit nak menyusukan bayi, pam jer untuk mengurangkan susu yang terhasil dalam payudara.

    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian Shaklee dengan saya :- 
    1) Jadual pengambilan vitamin 
    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli

    Ingin mendapatkannya dengan harga ahli? Semestinya bole..;) Pelarasan harga dari Shaklee telah menetapkan harga ahli hanya untuk ahli berdaftar sahaja..;) 
    Banyak sangat benefit bila jadi ahli shaklee..
     
    Jangan tunggu lama2 sangat, jom daftar segera kerana yuran seumur hidup hanyalah RM 65 + RM 10 (kos penghantaran starter kit ke Semenanjung Malaysia & / + RM 20 (kos penghantaran starter kit ke Sabah, Sarawak & WP Labuan) 

    ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care

    ESP, Soya Terbaik Untuk Ibu Mengandung


    Soya ESP Shaklee sesuai ke tidak dengan ibu mengandung?? Ramai yang was-was nak amalkan ESP semasa mengandung, betul tak?? Ada desas-desus bagitau ESP boleh menyebabkan kulit bayi jadi  sensitif dan macam-macam andaian lah.. 



    ESP Shaklee berbeza dengan soya kotak dan soya kat pasar malam tu.. Mengandungi bahan pengawet serta kandungan gula yang tinggi. Tidak semua soya sama di pasaran.. Kena pilih soya yang betul-betul terbaik dan berkualiti.

    ESP Shaklee, di proses pada suhu yang sangat rendah untuk mengekalkan keaslian soya itu sendiri. Malah ESP juga merupakan soya jenis NON-GMO iaitu ia tidak diubah genetiknya dalam proses penghasilannya.


    KELEBIHAN ESP UNTUK IBU MENGANDUNG

    1. Memberikan tenaga sepanjang hari - kurang letih
    2. Mengenyangkan dan meningkatkan metabolisme badan 
    3. Membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik
    4. Kulit bayi bersih, cantik, cerah dan halus 
    5. Membantu perkembangan fetus
    6. Memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
    7. Menurunkan paras gula dalam badan 
    8. Membantu meningkatkan paras kolestrol baik dan baik untuk jantung


    CHOPPP!!

    PROMO HEBAT OKTOBER 2014
    BUY 6 FREE 1
    JIMAT RM150
    FREE KEAHLIAN
    CASH BACK

    Boleh pakat dengan kawan2 kumpul order untuk cukupkan 7 canister ESP..
    Nak beli 1 canister ESP pun boleh.. ;)

    ESP PILIHAN TERBAIK UNTUK IBU MENGANDUNG


    Anda layak untuk dapat semua ini jika membuat pembelian dengan saya :- 

    1) Jadual pengambilan vitamin 

    2) Jemputan ke Group Eksklusif di Facebook 
    3) Jemputan ke Group Sokongan Whatsapp/Telegram 
    4) Konsultasi percuma berterusan 
    5) Tips-tips eksklusif berkaitan set yang dibeli

    Ingin mendapatkannya dengan harga ahli? Semestinya bole..;) Banyak sangat benefit bila jadi ahli shaklee.. 
    Jangan tunggu lama2 sangat, jom daftar segera kerana yuran seumur hidup hanyalah RM 65 + RM 10 (kos penghantaran starter kit ke Semenanjung Malaysia & / + RM 20 (kos penghantaran starter kit ke Sabah, Sarawak & WP Labuan) 

    ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Hafiza Hakima: 
    Email : whafiza_hakima@yahoo.com 
    Sms / Whatsapp / Telegram : 012 9580334 
    Shaklee Independent Distributor : 964487 
    Blog : https://wanhafizahakima.blogspot.com 
    Page: https://www.facebook.com/hafiza hakima health care